Ученим вдалося розкрити таємницю повільних землетрусів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Ученим вдалося розкрити таємницю повільних землетрусів

Ученим вдалося розкрити таємницю повільних землетрусів

Французькі, американські і російські вчені назвали причину повільних землетрусів, які можуть спровокувати небезпечні землетруси.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лента.Ru.
ДИВІТЬСЯ: У NASA показали 8 об'єктів, небезпечних для Землі: опубліковано відео
Зокрема, сейсмологи з Паризького геофізичного інституту і Массачусетського технологічного інституту разом з ученими Інституту вулканології і сейсмології ДВО РАН дійшли висновку, що повільні землетруси утворюються в результаті ковзання літосферних плит відносно одна одної.
Зони ковзання на великій глибині, де температура досить висока, щоб породи придбали пластичність, володіли малою шорсткістю і скидали сейсмічну напругу поступово, що і є причиною періодичності повільних землетрусів.
Вчені проаналізували близько 1120 джерел землетрусів і більш 1,8 мільйона окремих випадків низькочастотної сейсмічної активності, що відбулися за два роки в мексиканському штаті Герреро, де плита літосфери Кокос піднирює під Північно-Американську плиту.
Сейсмологи дійшли висновку, що повільні землетруси пов'язані з повільним ковзанням. А їх причиною є взаємодія між різними типами шорсткостей порід і станом кордонів літосферних плит.

ДИВІТЬСЯ: Учен і показали, як виглядає Всесвіт "з точки зору Бога": опубліковано фото і відео
Як повідомляв ONLINE.UA, учені знайшли життя в корі Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?