"Лазуровий пил": страшні факти Чорнобильської трагедії і долі очевидців катастрофи, опубліковано відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

"Лазуровий пил": страшні факти Чорнобильської трагедії і долі очевидців катастрофи, опубліковано відео

"Лазуровий пил": страшні факти Чорнобильської трагедії і долі очевидців катастрофи, опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Рівно 30 років тому стався вибух на Чорнобильській АЕС, який змінив долі сотень тисяч людей.
За цей час знято безліч документальних і художніх стрічок, але виявляються нові і нові факти, які висвітлюються в документальних хроніках.
До 30-х роковин трагедії українські режисери також зняли кілька фільмів, щоб показати, чим є місто Прип'ять сьогодні.
Одна з таких стрічок - "Лазуровий пил" - буде показана сьогодні, 26 квітня, на телеканалі "Україна". Початок трансляції - о 20:30.
У фільмі показали історії життя двох людей, які жили в Чорнобилі на момент катастрофи.
Також розповідається багато шокуючих фактів про трагедію.



"Мене вже складно чимось здивувати, коли мова йде про Чорнобиль, але авторам картини вдалося це зробити. Спочатку я намагався оцінювати фільм з точки зору поданої інформації, фактів, але мені абсолютно не вдалося це зробити. Картина мене глибоко і важко зачепила. Я повністю пішов в емоційну хвилю і приходжу до тями до цього часу", - розповідає головний герой фільму Олександр Сирота.



"Ми не до кінця усвідомлюємо, наскільки це жахлива катастрофа. Перебуваючи в Прип'яті, розумієш, що там були тисячі людських життів, люди створювали сім'ї, будували плани на майбутнє, мріяли. В наш фільм ми закладали ідею, яка змогла б показати боротьбу особистості з системою. На превеликий жаль, вигода від атомної енергії стояла в пріоритеті, вона переважила на шальках терезів. Ніхто не замислювався над тим, наскільки це небезпечно, життя і безпека людей, за великим рахунком, нікого не хвилювала", - ділиться думкою автор "Лазурового пилу" Іларіон Павлюк.
"У цей проект ми вклали душу. Найскладнішим було вмістити в одну ефірну годину все побачене. Ми намагалися показати життя і емоції людей, у яких в один момент все змінилося, змінилося в гірший бік. В один день все різко впало. Прип'ять - це інша реальність", - повідав режисер картини Володимир Рибась.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?