Ученим вдалося розкрити таємницю алкоголізму
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Ученим вдалося розкрити таємницю алкоголізму

Ученим вдалося розкрити таємницю алкоголізму
Джерело:  online.ua

Американські нейробіологи з Університету Північної Кароліни виявили причини в організмі людини, які можуть відповідати за згубну пристрасть до спиртного.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідження, опубліковане на сайті університету.
Нейробіологам удалося виявили ланцюги з нейронних клітин, які об'єднують дві ділянки мозку - розширену мигдалину і вентральную область покришки (ВОП). Це ділянки мозку, які відповідають за реакцію на стрес і залежність відповідно.
Учені встановили, що ці мережі складаються з проекційних нейронів - нервових клітин з довгими аксонами, здатних передавати сигнали в інші зони мозку.
ЧИТАЙТЕ: Учен і назвали 11 ознак "комфортної" смерті
Нейрони виробляють кортикотропін-рилізинг-гормони (CRF), які регулюють синтез інших гормонів і беруть участь в боротьбі зі стресом.
Вчені провели експерименти на мишах, які показали, що придушення активності ланцюгів між двома областями мозку захищає від переїдання і вживання алкоголю. Таким чином, CRF-система виявилася пов'язаною з виникненням алкоголізму.
Робота вчених може допомогти в розробці нових методів лікування алкоголізму або профілактичних заходів проти згубної залежності серед молоді.
ЧИТАЙТЕ: Учен і заявили про новий ефективний спосіб схуднення
Як повідомляв ONLINE.UA, учені знайшли рослину, яке вилікує рак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?