Без Москви: почався історичний Всеправославний собор
Категорія
Світ
Дата публікації

Без Москви: почався історичний Всеправославний собор

Без Москви: почався історичний Всеправославний собор
Джерело:  ZDF

У соборі Святого Міни в Іракліоні на грецькому острові Крит почався  Всеправославний собор, в якому вперше за понад 1200 років зустрілися предстоятелі православних церков, крім Російської православної церкви і ще деяких.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецький телеканал ZDF.


Святий і Великий собор православної церкви почався з божественної літургії. Богослужіння проводить Вселенський патріарх Варфоломій.


Відзначається, що нинішня зустріч отців церкви є історичною - представники православних церков зустрілися вперше з часів розколу, що стався більше 1200 років тому. Очікувалося, що участь в соборі візьмуть понад 300 єпископів з 14 помісних православних церков.


Однак, незадовго до початку собору відмовилися від участі РПЦ, православні церкви Грузії, Сербії, Болгарії, а також лояльний до сирійського президента Башара Асада Антіохійський патріархат в Дамаску.


У день початку 19 червня у Всеправославному соборі беруть участь понад 170 єпископів. Планується, що Всеправославний собор триватиме до 26 червня.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російський блогер Володимир Голишев пояснив, що між РПЦ і Константинополем вже йде конфлікт, в ході якого Російська православна церква використовує всі важелі для зриву Собору.


За його словами, головна мета Москви - змусити Константинополь відкласти на невизначений термін вирішення питання формування в Україні єдиної національної церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?