Голова МВФ пояснила, чому Україні не дають грошей
Категорія
Економіка
Дата публікації

Голова МВФ пояснила, чому Україні не дають грошей

Голова МВФ пояснила, чому Україні не дають грошей
Джерело:  online.ua

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард  пояснила, чому в МВФ затягують з рішенням про виділення чергового кредитного траншу Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


За словами Лагард, Верховна Рада поки не прийняла всіх необхідних законів.


Як заявила Лагард, Рада директорів МВФ оцінить виконання Україною програми реформ і прийме рішення про виділення Києву третього кредитного траншу за програмою EFF, схваленою в березні минулого року, лише після того, як буде виконана вся робота за поточними зобов'язаннями.


«Я віддаю належне владі України в тому, що було зроблено за останні два роки - в економіці, в соціальній сфері. Разом з тим, ми не можемо не розуміти, що багато рішень ще потрібно прийняти, і прийняти їх повинен парламент - Верховна Рада», - сказала Лагард.


«Це технічні моменти. Але їх теж потрібно виконати. Робота має бути зроблена ... Вважаю, що президент Порошенко і новий прем'єр-міністр України (Володимир Гройсман - Ред.) докладуть усіх зусиль, щоб фіналізувати роботу», - додала Лагард.


Раніше директор Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс заявив, що Рада директорів МВФ може зібратися для обговорення українського питання, як і планувалось, до кінця липня або вже після традиційних серпневих канікул - у вересні.


При цьому МВФ в жодному разі не буде розглядати можливість об'єднання кредитних траншів, визначених графіком платежів. Україна, в разі позитивного рішення Ради директорів фонду, отримає тільки один кредитний платіж, його розмір не уточнюється.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що Міжнародний валютний фонд може серйозно скоротити розмір кредитного траншу для нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?