До Порошенка звернулися із радикальним проханням щодо Савченко
Категорія
Політика
Дата публікації

До Порошенка звернулися із радикальним проханням щодо Савченко

До Порошенка звернулися із радикальним проханням щодо Савченко

Після  заяви народного депутата Надії Савченко про те, що українцям доведеться просити вибачення у Донбасу, на офіційному сайті президента України Петра Порошенка, у розділі петицій з'явилося прохання позбавити депутата звання Героя України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт голови держави.

«Заклики, промови та інтерв"ю, що надає Надія Савченко після свого звільнення з полону, не є гідним звання Героя України», — йдеться у зверненні.

У проханні до голови держави виділено чотири пункти, головним з яких є позбавлення депутата звання Героя України.

Кріме того, пропонується «ровести обстеження її здоров'я з обов'язковою реабілітацією, які завжди проводяться після визволення людини з полону, тортурів, знущань та голодувань».


Третім прохання є призначення комісії Міноборони з розслідування обставин потрапляння Савченко в полон та загибелі воїнів у цій ситуації.

«Вимагаємо обов'язкового оголошення результатів цієї комісії», — уточнює автор петиції, якою вказана Світлана Іванівна Фурман.


Також в документі пропонується «скасувати рішення Київської міської ради з питання надання матері Надії Савченко земельної ділянки у місті Києві та призначити розслідування стосовно порушення законодавства з цього питання».

Петиція була подана 22 липня, і, станом на 15:00 суботи, 23 липня, її підтримали 1230 людей з необхідних 25 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у мережі відповіли на скандальну пропозицію Надії Савченко жорстким віршем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?