Новий скандал: не вдалося повернути державі угіддя людей Януковича
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий скандал: не вдалося повернути державі угіддя людей Януковича

Новий скандал: не вдалося повернути державі угіддя людей Януковича
Джерело:  Вihus.info

Прокуратура через власні помилки не зуміла повернути в державну власність 15 тисяч гектарів лісових угідь, які за часів зниклого е кс-президента України Віктора Януковича було записано на помічників нардепа-регіонала і сина екс-генпрокурора Артема Пшонку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.
У 2014 році суд повернув угіддя у власність держави, оскільки прокурорам вдалося довести, що на їх території велася незаконна вирубка дерев для будівництва котеджу.
Люди Пшонки намагалися оскаржити це рішення, але програли в суді.
Тим часом, незважаючи на розрив договору лісництва і компанії "Укрмістобудпроект", записаної на помічників нардепа, рішення Київської облради про виділення лісових угідь залишилося в силі, а це - ключовий документ, оскільки саме рішенням облради виділяється земля під мисливські угіддя.
Відповідний позов прокуратури було відхилено судом, оскільки прокуратура забула вказати свій код ЄДРПОУ і не проштампувала всіх документів. Загалом же розгляд справи переносився сім разів.


У червні 2016 року Апеляційний господарський суд Києва відмовив прокуратурі в поверненні лісу у власність держави. У той же час судді визнали, що угіддя надавалися компанії помічників Пшонки з порушеннями, а позов прокуратури було відхилено через порушення строків позовної давності.
Також не вдалося повернути і ліс, який є в оренді сім'ї колишнього глави НБУ Сергія Арбузова.
Лісова ділянка в рамках Дмитрівської сільради Києво-Святошинського району була оформлена на батька банкіра - Геннадія Арбузова.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше адвокат Віктора Януковича Віталий Сердюк заявив, що екс-президент-утікач планує публічно розповісти українцям "реальну історію" про Майдан.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?