Росія знову заблокувала заяву від України в ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія знову заблокувала заяву від України в ООН

Росія знову заблокувала заяву від України в ООН
Джерело:  online.ua

Росія заблокувала український проект заяви Ради Безпеки ООН для преси щодо  окупованого Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Української місія при ООН.
"Росія заблокувала український проект заяви Ради Безпеки ООН для преси по Криму. Жалюгідна спроба заперечувати незаперечне", - йдеться в повідомленні.
За даними джерела  Укрінформу, знайомого з процесом голосування, Росія була єдиною країною-членом Радбезу, яка висловила свою незгоду з заявою для преси по Криму, яку підготувала українська делегація.
Процес прийняття документа відбувався по так званій процедурі "дотримання тиші", коли країна-ініціатор розсилає іншим членам Ради Безпеки ООН проект заяви для преси, і, якщо до певного часу ніхто не висловлює заперечень, документ вважається прийнятим.
"Російська делегація висловила свої заперечення буквально за кілька хвилин до завершення терміну", - повідомило джерело.
У тексті заблокованого проекту заяви члени Ради Безпеки мали висловити глибоку заклопотаність у зв'язку з рішенням президента Росії від 28 липня 2016 року, спрямованим на включення тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополь в Південний федеральний округ Російської Федерації. Відомо також, що інші країни не висловили заперечень, а делегація США публічно підтримала проект документа.


Раніше повідомлялося, що лідер кримськотатарського народу  Мустафа Джемілєв закликав керівництво України звернутися до Заходу з ініціативою ввести санкції проти Південного федерального округу Росії, до складу якого президент РФ Володимир Путін включив окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?