У Києві оператор забезпечував зв'язок бойовикам ЛНР: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві оператор забезпечував зв'язок бойовикам ЛНР: опубліковані фото

У Києві оператор забезпечував зв'язок бойовикам ЛНР: опубліковані фото

Співробітники Служби безпеки викрили в Києві механізм надання керівниками одного з операторів в користування представникам т.зв. "Міністерства зв'язку ЛНР" телекомунікацій магістральних каналів зв'язку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Правоохоронці задокументували передачу приватній особі у безоплатне користування сегмента мережі оператора, яка залишилася на тимчасово окупованій терористами території Луганщини. За "збігом обставин" цей чоловік виявився керівником незаконного оператора стільникового зв'язку терористів "Луганські комунікації". Саме "Лугаком" використовував волоконно-оптичні лінії зв'язку для власних потреб", - йдеться в повідомленні.
Співробітники спецслужби встановили, що управління сегментом мережі в так званій ЛНР здійснювалося з техмайданчика українського оператора.
Під час обшуків в офісах оператора в Києві і Харкові та за місцем проживання топ-менеджерів правоохоронці виявили оригінали договорів, які підтверджують домовленості керівництва української телекомунікаційної компанії з представниками незаконного оператора стільникового зв'язку "Лугакома". У них, зокрема, "прописані" зобов'язання щодо безперебійного функціонування мережевого обладнання та охорони технічних приміщень.
У зловмисників також вилучено понад $320 тисяч, один мільйон гривень та більше п'яти кілограмів золота в зливках. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 і ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.
Раніше повідомлялося, що 243 російські компанії, які вели бізнес з комерційними структурами бойовиків на окупованих територіях Донбасу, призупинили зовнішньоекономічну діяльність.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?