Що Путін хоче за відхід з Донбасу: з'явилася гучна версія
Категорія
Світ
Дата публікації

Що Путін хоче за відхід з Донбасу: з'явилася гучна версія

Що Путін хоче за відхід з Донбасу: з'явилася гучна версія

Колишній депутат Держдуми Росії, єдиний, хто голосував в ній проти анексії Криму, Ілля Пономарьов вважає, що  президент РФ Володимир Путін  хоче обміняти мир на окупованому Донбасі на визнання Заходом статусу Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.
Екс-депутат Держдуми розповів, чи можна давати будь-які прогнози в нинішній ситуації щодо окупованого Донбасу, де зараз спостерігається загострення.
"Для того, щоб робити подібні прогнози, то треба розуміти, заради чого це все там відбувається. На мій погляд, там все це відбувається не тому, щоб окупувати територію України, якусь частину території України, а тим більше повністю усю Україну, а відбувається це для того, щоб світова спільнота розміняла мир на цій землі на визнання статусу Криму. І у цій ситуації, я вважаю, що Путін робить все можливе для того, щоб дорожче продати свій відхід з цих територій (частини Донбасу - ред.)", - вважає Пономарьов.
Відповідаючи на запитання, чи планує Путін такий ухід, при якому на Донбасі були б при владі, можливо, українські громадяни, але його люди, Пономарьов сказав:
"Ось тут, на мій погляд, і починається найцікавіше. Тому що, безумовно, виконання Мінських угод де-факто й означає, що консервується ситуація, і в Мінських угодах так чи інакше де-факто визнається існування ДНР та ЛНР як самостійних, недержавних, але автономних утворень ".
Журналіст зазначив, що українська влада категорично заперечує, що визнає так звані ЛНР і ДНР.
"Я прекрасно це розумію. І правильно робить. Але в Мінських угодах, в кожному пункті Мінських угод - написано: за погодженням з ЛНР і з ДНР. Саме тому, я вважаю, що Мінські угоди неможливо виконати, і вони є шкідливими для України" , - підкреслив Пономарьов.
Раніше повідомлялося, що  на території колишнього піонерського табору "Чайка" біля тимчасово окупованого Первомайська в Луганській області російські куратори створили диверсійну школу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?