Зіткнення в Єревані: Євросоюз звернувся до загарбників поліцейської дільниці
Категорія
Світ
Дата публікації

Зіткнення в Єревані: Євросоюз звернувся до загарбників поліцейської дільниці

Зіткнення в Єревані: Євросоюз звернувся до загарбників поліцейської дільниці

Євросоюз звернувся до озброєного угруповання, яке захопило будівлю поліції в Єревані, із закликом звільнити  медичних працівників, яких вони взяли в заручники.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
Крім того, в заяві ЄС, опублікованій 30 липня, йдеться, що владі Вірменії слід "утримуватися від надмірного застосування сили на маніфестаціях". Те ж саме стосується і самих демонстрантів.
Керівник представництва Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у Вірменії Арго Аваков заявив про "зростання ризику ескалації" і закликав всі сторони "проявляти максимальну стриманість, не вдаватися до насильства і утримуватися від провокацій".
"Ситуація повинна бути вирішена, і громадський порядок необхідно відновити відповідно до верховенства закону", - підкреслив він, висловивши співчуття родині загиблого поліцейського.
Нагадаємо, 17 липня озброєна група Сасна Црер захопила будівлю патрульно-постового полку МВС Вірменії в Єревані, убивши при цьому одного поліцейського, і ще шістьох захопивши в полон. Основною вимогою збройних радикалів було звільнення опозиційного лідера Жирайра Сефіляна.
27 липня група захопила в заручники лікарів, які прибули на місце для надання медичної допомоги пораненим.
Служба національної безпеки Вірменії оголосила про початок спецоперації зі звільнення патрульно-постової служби в Єревані, якщо загарбники не здадуться владі.
Раніше повідомлялося, що  30 липня в результаті снайперської стрільби, яка була відкрита з захопленої будівлі, загинув поліцейський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?