У Туреччині силовики заблокували військову базу США: опубліковані фото та відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині силовики заблокували військову базу США: опубліковані фото та відео

У Туреччині силовики заблокували військову базу США: опубліковані фото та відео

Турецькі силовики заблокували військову базу Інджирлик, яка використовується ВПС США і ВПС Туреччини, через повідомлення про можливу спробу перевороту в сусідньому місті Адана.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
Як пише турецька газета Hurriyet, доступ до бази був обмежений в 23:00 за місцевим часом. Зараз всі входи і виходи військового об'єкта оточили близько 7000 співробітників силових відомств.
У той же час міністр Туреччини з європейських справ Омар Челік в Twitter заявив, що на авіабазі сталася перевірка систем безпеки, а не спроба ще одного перевороту.
"Я перебуваю в Адані... Ми провели спільну перевірку систем безпеки. Ніяких проблем не виявили", - написав він.
Видання Haber Turk повідомляє, що військову базу заблокували в зв'язку з візитом глави комітету начальників штабів ВС США Джозефа Данфорда. Він має намір відвідати Туреччину в неділю, 31 липня, і планує візит амеріканскіх військ, які дислокуються на базі Інджирлик.



Раніше повідомлялося, що  в Туреччині під час спроби збройних угруповань Робочої партії Курдистану взяти штурмом базу турецької армії були вбиті 35 нападників.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?