Українців "порадували" щодо цін на алкоголь
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українців "порадували" щодо цін на алкоголь

Українців "порадували" щодо цін на алкоголь

Міністерство фінансів України

запропонувало підвищити мінімальну ціну на алкоголь, розмістивши відповідний проект постанови на своєму сайті для публічного обговорення.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну.


У відомстві зазначають, що діючі на сьогодні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв (за час, що минув після їх впровадження, зросла як ціна спирту, так і розмір акцизного податку).


"Це обумовлює необхідність переглянути мінімальну ціну на алкоголь. Крім того, чинний рівень мінімальних цін перестав виконувати свою роль «запобіжника» проти продажу контрафакту, що негативно впливає на здоров'я населення", - йдеться в повідомленні Мінфіну.


Мінфін також вважає, що підвищення цін допоможе істотно знизити рентабельність «тіньових» виробників алкогольної продукції низької якості, і українські громадяни купуватимуть більш якісний алкоголь.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

глава Міністерства фінансів України Олександр Данилюк пояснив причини, через які він хоче скасувати стипендії окремим категоріям студентів

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?