Польський глава "Укрзалізниці" зробив сумну заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польський глава "Укрзалізниці" зробив сумну заяву

Польський глава "Укрзалізниці" зробив сумну заяву
Джерело:  5 канал

Новий керівник ПАТ "Укрзалізниця"  поляк Войцех Балчун  заявив, що практично з самого початку його роботи на новій посаді він бачить в компанії тільки схеми, які сприяють корупції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  5 канал.
"Я припускав, що це проблема, але не припускав, що це настільки серйозна проблема. Практично з самого початку я бачу тільки схеми, які сприяють корупції. Дуже непрозорі процедури. Дуже часто ми вибираємо найдорожчу пропозицію в наших тендерах і низької якості. І проблема тут не в тому, застосовуємо ми ProZorro чи ні, тому що ми застосовуємо... А проблема там, де готується специфікація. І ця специфікація таким чином розробляється, що вона сприяє одному переможцю. І це незважаючи на те, що вже в самому етапі тендерної процедури все вже йде за правилами гри. І це велика проблема для фірми", - сказав Балчун.
За його словами, виходить, що "Укрзалізниця" в масштабах року втрачає мільярди гривень, які насправді мали б використовуватися на користь компанії, підвищувати якість і стандарти для пасажирських перевезень і здатність в залученні вантажних перевезень.
"Якщо нам вдасться обмежити масштаби цього явища, а я іншого виходу не бачу, то "Укрзалізниця" стане однією з найкращих і найбагатших фірм в Україні", - зазначив глава "Укрзалізниці".
Раніше міністр інфраструктури  Володимир Омелян заявляв, що так і не отримав план реформування від нового керівника ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?