У НАН України пояснили безглузду ситуацію з радником Путіна
Категорія
Культура
Дата публікації

У НАН України пояснили безглузду ситуацію з радником Путіна

У НАН України пояснили безглузду ситуацію з радником Путіна

Радника президента Росії Сергія Глазьєва

, який був викритий в розпалюванні війни в Україні, не могли виключити з НАН України у зв'язку з особливостями старого статуту, заявила академік, доктор економічних наук і директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи Національної академії наук України Елла Лібанова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "

Обозреватель

".


За словами академіка, ще в 2014 році члени відділення економіки НАН України написали Глазьєву відкритого листа із закликом відмовитися від звання, але тоді він не захотів, а позбавити його звання без згоди не дозволяв старий статут.


"Якщо говорити чесно, то це було не таке вже й погане обмеження. Тому що свого часу воно подарувало можливість утримати Сахарова в академії наук. Ви ж розумієте, який страшний тиск чинився з боку влади Радянського Союзу, щоб позбавити його звання академіка. Але тоді академія відмовилася, пояснивши це особливостями статуту", - зазначила Лібанова.


Академік розповіла про те, що приблизно два тижні тому в Міністерстві юстиції був зареєстрований новий статут, за яким радника президента РФ можна виключити без його на те згоди, однак станеться це все ж нескоро.


"Тижнів зо два тому статут був зареєстрований в Мін'юсті. Але тепер потрібно чекати загальних зборів, тому як процедура свідчить, що виключення і прийняття в члени НАН відбувається лише за рішенням зборів. Однак вони не зберуться раніше травня наступного року", - пояснила Лібанова складності процедури.


За її словами, під час роботи в НАН Глазьєв не привертав до себе уваги будь-якими антиукраїнськими висловлюваннями.


"Ні, абсолютно. Це ж був 2009 рік. Він нормально працював. Ніяких "задвигонів" у нього не було", - каже академік.


Нагадаємо, що українські журналісти з'ясували, що, незважаючи на свою явно антиукраїнську позицію, Глазьєв продовжує зберігати звання іноземного члена НАН України.


Раніше

Генеральна прокуратура України опублікувала записи розмов радника президента Росії Володимира Путіна Сергія Глазьєва, які доводять причетність представників влади РФ до посягання на територіальну цілісність України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?