У Гонтаревої пояснили ситуацію з падінням гривні і розповіли про плани
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гонтаревої пояснили ситуацію з падінням гривні і розповіли про плани

У Гонтаревої пояснили ситуацію з падінням гривні і розповіли про плани
Джерело:  online.ua

У Національному банку України вважають поточні коливання на валютному ринку допустимими, інтервенції на підтримку гривні в НБУ поки не плануються.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Як нагадав заступник глави НБУ Валерії Гонтаревої Яків Смолій, Національний банк перейшов до інфляційного таргетування, і курс - співвідношення іноземної валюти до гривні - формується ринком.
«Якщо є більший попит - відбуваються коливання курсу. Ми не впливаємо сьогодні на формування курсу на ринку, але в режимі інфляційного таргетування відстежуємо, і Національний банк буде приймати рішення для згладжування різких коливань. На сьогодні ці коливання допустимі, і ніяких інтервенцій Національний банк не планує проводити», - заявив Смолій.
При цьому він не став озвучувати конкретні прогнози щодо подальшого рівня курсу гривні. За його словами, прогнози були оприлюднені раніше в рамках планів Міністерства фінансів за кошторисом на 2016 рік.
В рамках проекту бюджетної резолюції на 2017 рік, затвердженої Кабінетом Міністрів України від 24 червня, середньорічний курс в наступному році очікується на рівні 27,2 гривень за долар.
Відзначимо, зараз котирування гривні до долара подолало позначку в 25 гривень за долар, при цьому протягом 2 місяців гривня перебувала в межах 24,7-24,9 гривень за долар.
Зараз гривня продовжує знецінюватися, втрачаючи в ціні по відношенню до долара по 5-10 копійок щодня.
Як повідомляв ONLINE.UA, Національний банк України з 10 серпня дозволив фізичним особам міняти валюту в сумі до 150 тисяч гривень без надання документа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?