У США запобігли спробі вбивства Обами: з'явилося відео та подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У США запобігли спробі вбивства Обами: з'явилося відео та подробиці

У США запобігли спробі вбивства Обами: з'явилося відео та подробиці
Джерело:  УНН

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США заарештувало жителя Массачусетса, який планував замах на  президента країни Барака Обаму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.
Телеканал Fox News передає, що 40-річний Джозеф Гаргьюло був готовий скористатися недавньою відпусткою президента США на острові Мартас-Він'ярд. Згідно з документами ФБР, американець був заарештований 27 серпня, а під час обшуку в нього вдома на наступний день були виявлені вогнепальна зброя, патрони, вибухівка, електрошокери і мисливські ножі.


"Дж. Гаргьюло публічно заявляв про бажання вбити президента США, якщо така можливість буде під час відпочинку Обами на курорті для гри в гольф на острові Мартас-Він'ярд", - йдеться в матеріалах ФБР.
За даними Бюро, підозрюваний також неодноразово погрожував розправитися зі співробітниками правоохоронних органів США та мусульманами.
ФБР отримало наводку на американця і вело за ним спостереження з липня. Судячи з ряду документів, Гаргьюло регулярно приймав стероїдні препарати й перебував у пригніченому душевному стані. Слідчі вважають, що він жив у власному світі й увірував у швидкий і невідворотний перехід США на воєнний стан.


Барак Обама з дружиною Мішель і доньками Малією і Сашею відпочивав на острові Мартас-Він'ярд з 6 по 21 серпня. Президентська родина орендувала один з особняків на цьому курорті вже в сьомий раз.
Раніше повідомлялося, що президент США  Барак Обама привітав українського лідера Петра Порошенка з 25-ю річницею Незалежності України  та запевнив його в тому, що Сполучені Штати будуть продовжувати надавати підтримку Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?