Луценко зробив важливу заяву про розслідування злочинів Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив важливу заяву про розслідування злочинів Росії

Луценко зробив важливу заяву про розслідування злочинів Росії

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що інформація про хід розслідування за фактами злочинів керівництва Росії проти України буде представлена ​​на засіданні комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони 7 вересня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook генпрокурора.
"Головною військовою прокуратурою з вересня 2014 здійснюється досудове розслідування за фактом рішення і ведення представниками влади Російської Федерації і посадовими особами Збройних Сил РФ за змовою з терористичними угрупованнями агресивної війни з Україною. Наслідком охоплений весь період агресії з лютого 2014 (окупація півострова Крим, проведення антитерористичної операції на сході країни). Обсяг матеріалів кримінального провадження становить понад 800 томів (з них 350 мають гриф "таємно" і "Цілком таємно"), - написав він.
Луценко розповів, що під час розслідування було допитано понад 1400 потерпілих, понад 2000 свідків, проведено понад 1800 судових експертиз, а також видобуто понад 100 000 одиниць речових доказів.
"З огляду на необхідність спеціальних знань із застосування сил і засобів під час бойових операцій, Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України проведена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік і до якої залучено 31 провідний експерт і фахівець, в тому числі з Міністерства оборони України, Антитерористичного центру при службі безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, серед яких 10 генералів, які мають значний досвід керівництва військовими формуваннями на всіх рівнях, а також головного редактора інтернет-видання "Цензор.нет" Бутусова Ю. Є. (представник громадськості, який користується беззаперечним авторитетом і довірою суспільства)", - зазначив генпрокурор.
Подробиці про хід розслідування будуть представлені на засіданні комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони 7 вересня.
"Експертизою досліджені 3600 бойових і інших документів, які дали можливість проаналізувати причини великих втрат української армії. Інформацію про хід розслідування і перспективи залучення винних до кримінальної відповідальності доповім на засіданні комітету ВР з питань безпеки та оборони 7 вересня".
Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура України готує матеріали для оголошення про підозру президенту Росії Володимиру Путіну і прем'єр-міністру Дмитру Медведєву у посяганні на територіальну цілісність України і веденні агресивної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?