У Путіна зірвалася зустріч з Меркель і Олландом: стали відомі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна зірвалася зустріч з Меркель і Олландом: стали відомі подробиці

У Путіна зірвалася зустріч з Меркель і Олландом: стали відомі подробиці

У ході саміту "Великої двадцятки" в Китаї не буде проведена тристороння зустріч президента РФ Володимира Путіна з французьким президентом Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Про це заявив помічник глави російської держави Юрій Ушаков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
Відомо, що 4 вересня Путін планує зустрітися з Франсуа Олландом, а 5 вересня, - з Ангелою Меркель, тристоронньої ж зустрічі не буде.
"Ми плануємо провести ще одну двосторонню зустріч з президентом Олландом. Поки це остаточно не зафіксовано, але домовлено, що президенти Росії і Франції проведуть в Ханчжоу черговий двосторонній контакт, - заявив Ушаков. - Що стосується зустрічі з Меркель, то ми зараз узгоджуємо час цієї зустрічі, і, очевидно, що вона відбудеться 5 вересня".
"На початку було домовлено провести тристоронню зустріч, щоб докладно обговорити нинішню ситуацію на Україні, шлях щодо подальшої співпраці в рамках нормандського формату, Мінського процесу, але потім наші колеги вважали за краще, посилаючись на графік, провести дві двосторонні зустрічі, тобто буде проведена окрема зустріч з Олландом і окрема зустріч з канцлером Німеччини Меркель", - додав він.
Також помічник російського президента підкреслив, що головною темою обох зустрічей стане ситуація в Україні. На питання про те, чи дійсно в ході саміту G20 не відбудуться зустріч в "нормандському форматі", він додав: "Ви ж знаєте історію. Україна не є членом "двадцятки", але Порошенко в ході одного з телефонних контактів запропонував скористатися самітом в Ханчжоу, щоб провести засідання нормандського формату на вищому рівні".
"Ця зустріч не була узгоджена, а після відомих подій в Криму наш президент чітко заявив про своє ставлення до такого можливого контакту. Ми відмовилися навіть розглядати таку перспективу, - продовжив він. - Але ви правильно порахували: раз троє учасників нормандського формату, і вони зустрічаються окремо, значить, ніякого нормандського формату в Китаї не буде".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Меркель, Олланд і Путін в ході телефонної розмови домовилися про зустріч в Китаї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?