Україна направила ноту протесту Росії: порушена конвенція 1961 року
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна направила ноту протесту Росії: порушена конвенція 1961 року

МЗС України
Україна направила ноту протесту Росії: порушена конвенція 1961 року

У зв'язку з  нападом на посольство України в Москві, який відбувся 27 серпня, Міністерство закордонних справ України направило в Росію ноту протесту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.


"У зв'язку з нападом на посольство України в Російській Федерації, вчиненим групою радикально налаштованих осіб 27 серпня 2016 року, МЗС України направило ноту протесту на адресу МЗС Російської Федерації", - йдеться в тексті заяви.


У відомстві зазначають, що даний інцидент є грубим порушенням положення Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року і інших міжнародно-правових зобов'язань російської сторони.


Також в заяві МЗС йдеться про те, що протиправні дії були здійснені за фактичної бездіяльності правоохоронних органів Росії, що свідчить про спланований і санкціонований характер даної провокаційної акції.


Зовнішньополітичне відомство закликало РФ провести всебічне розслідування події, припинити психологічний тиск на співробітників посольства України в Москві, а також забезпечити відповідні умови для нормального функціонування дипломатичного представництва України.


Як повідомляв ONLINE.UA,  27 серпня кілька десятків агресивно налаштованих людей близько 22:07 за київським часом підійшли до будівлі посольства України в Москві і закидали його яйцями і помідорами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?