У Києві заборонили нічний продаж спиртного: соцмережі закипіли
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві заборонили нічний продаж спиртного: соцмережі закипіли

У Києві заборонили нічний продаж спиртного: соцмережі закипіли
Джерело:  online.ua

Київська міськрада заборонила продаж алкоголю в столиці в нічний час.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата Верховної Ради України від БПП, радника мера києва Віталія Кличка Дмитра Білоцерківця.
"Сьогодні Київська міська рада обмежила час продажу алкоголю в стаціонарних магазинах! Заборона на продаж діє з 23.00 до 10.00", - написав він.
Рішення підтримали більшість депутатів міськради.
"Так, рішення поки насамперед політичне, але мотивуюче міські структури знайти практичні способи обмеження і покарання. Проект рішення, підготовлений спільно з Владиславом Михайленком за дорученням Віталія Кличка, підтримали більшість депутатів Київради", - зазначив Білоцерківець.
За його словами, це обмеження пов'язане зі зростанням злочинності в Києві.
"Це обмеження особливо важливе з огляду на те, що, за даними національної поліції, трохи більше половини тяжких злочинів в столиці відбувається вночі в стані алкогольного сп'яніння, а ця заборона хоча б частково зможе вплинути на цю статистику", - написав радник Кличка.
У соцмережах до вирішення міськради поставилися скептично.

Кирило Миронов: Всі ці обмеження до одного місця! Ви ще сухий закон введіть. Ніколи вони не допомагали. Ось наприклад ви ж забороняли торгівлю алкоголем з МАФів... і що? Хочете сказати, не торгують? А з приводу поліції - так ви праві вони дійсно просто статисти... коли їх визиваеш вони включають діда мороза, в тому числі і на незаконну торгівлю алкоголем. Досить піару давайте дій, ви ж можете.



Нагадаємо, що в Росії також заборонено продаж алкоголю вночі.


Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів України в рамках бюджету-2017 підготував проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України" №5132, яким пропонує депутатам

збільшити акцизи на алкогольні напої на 20%, а на тютюнові вироби — на 30%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?