Стало відомо, скільки українців за "особливий статус" Донбасу
Категорія
Культура
Дата публікації

Стало відомо, скільки українців за "особливий статус" Донбасу

Стало відомо, скільки українців за "особливий статус" Донбасу
Джерело:  razumkov.org.ua

Соціологічне дослідження, проведене в Україні Центром Разумкова, показало, що 50% опитаних громадян України не підтримують надання Донбасу особливого статусу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр Разумкова.
"50% опитаних громадян України не підтримують надання Донбасу особливого статусу. Підтримують таку ідею 22,7% опитаних. Надання особливого статусу Донбасу не підтримують більшість жителів західних і центральних регіонів, а також відносна більшість жителів півдня", - йдеться в повідомленні.
У східному регіоні і на підконтрольній українському уряду частині Донбасу показник тих, хто підтримує і не підтримує надання Донбасу особливого статусу, приблизно рівний.
"Проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до взяття їх під контроль українською владою не підтримує 50,6% респондентів, підтримують 23,9%", - відзначають соціологи.
Не підтримують більшість опитаних на заході і в центрі України, а також відносна більшість на півдні країни.
"На сході і в Донбасі відсоток респондентів, які підтримують і не підтримують, статистично значуще не відрізняється", - йдеться в повідомленні.
Дослідження проводили з 9 по 14 вересня серед двох тисяч респондентів у всіх областях України, за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше віце-президент США Джозеф Байден заявив, що Україна збирається виконати свої зобов'язання за Мінськими угодами і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?