Стало відомо, як в Україні збираються реалізувати план Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, як в Україні збираються реалізувати план Росії

Стало відомо, як в Україні збираються реалізувати план Росії
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін

продовжить робити все можливе, щоб зберегти Україну в зоні впливу Росії і намагатиметься змусити Захід визнати це.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявила російський політолог, доктор історичних наук Лілія Шевцова.


«Якщо мова йде про Україну, то порядок денний Кремля залишається таким же: продовжувати зусилля зі збереження України в своїй зоні тяжіння і змусити Захід визнати цей факт. Кремль, з одного боку, прагне переконати Захід зняти секторальні санкції, з іншого, він не може дозволити собі повністю відмовитися від тиску на Україну», - заявила експерт.


За її словами, поточні події є демонстрацією спроб Кремля «знайти баланс між цими двома складовими».


«Москва, мабуть, впевнена, що їй вдасться розмити західний консенсус і переконати Захід посилити тиск на Україну з тим, щоб прийняти кремлівську версію Мінських угод», - додала Шевцова.


Крім того, політолог підкреслила, що «недавня ініціатива міністрів закордонних справ Німеччини та Франції про паралельну реалізацію на Донбасі політичного пакету і пакету безпеки - це якраз спроба здійснити російський порядок денний».


«Завершення президентства Обами і вибори в США не дозволяють Америці зайняти більш активну і однозначну позицію з цього питання. Але очевидно, що такий "гібридний" пакет не влаштує Київ», - резюмувала вона.


Більше

читайте в інтерв'ю Лілії Шевцової ONLINE.UA: У Кремля закінчуються ресурси, його остання "перемога" виглядає плачевно

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?