Активіста, який утік в Україну від Путіна, затримали в Москві: соцмережі дивуються
Категорія
Світ
Дата публікації

Активіста, який утік в Україну від Путіна, затримали в Москві: соцмережі дивуються

Активіста, який утік в Україну від Путіна, затримали в Москві: соцмережі дивуються
Джерело:  online.ua

Російського активіста Романа Рословцева, який 21 серпня попросив політичного притулку в Україні, знову затримали в Москві.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook "Радіо Свобода".
Рословцев безліч разів проводив акції на знак протесту проти статті 212.1 Кримінального кодексу РФ, що передбачає до п'яти років позбавлення волі за "неодноразове порушення правил проведення публічних заходів". Так він виходив в масці президента Росії Володимира Путіна і з плакатом "Не боюся 212,1".
У серпні активіст приїхав в Україну і, як пояснили в Держприкордонслужбі, попросив політичного притулку.
Однак 27 вересня Рословцев був затриманий на Красній площі з плакатом "Не боюся 212,1", але без маски Путіна, яка, як дехто вважає, лише піарить російського президента.


Український блогер і журналіст Антон Комаров висловив здивування таким збігом обставин: "А пам'ятаєте "відомого російського письменника", який в кінці серпня приїхав на територію України і попросив притулку? Так ось, сьогодні його затримали в Москві під час акції. Він ходив по вулиці з плакатом, на якому написано було "не боюся 212,1". Тобто попросив притулку і повернувся в Росію. Логічно".
Активіст пояснив, що він вирішив повернутися в Росію і далі боротися з "антиконституційним ладом, який склався в РФ", оскільки не зміг піти служити з українськими військовими на Донбас.
Як повідомляв ONLINE.UA, користувачі мережі сміялися над Романом Рословцевым, якого в Держприкордонслужбі назвали "відомим російським письменником".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?