Український переговірник прояснив ситуацію зі "здачею" міста на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Український переговірник прояснив ситуацію зі "здачею" міста на Донбасі

Український переговірник прояснив ситуацію зі "здачею" міста на Донбасі

Представник України на переговорах в Мінську Євген Марчук назвав дурістю слова глави Луганської ОВГА Юрія Гарбуза, який заявив, що розведення сторін на Донбасі може привести до втрати Україною контролю над Станицею Луганською, найважливішим передмістям обласного центру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Марчука.
"Коли говорять різні псевдоексперти - це ще можна зрозуміти. Але коли починають "коментувати" дурості посадові особи - це вже, як то кажуть, "взагалі", - написав український переговірник.
Марчук також дав детальний коментар про суть Рамкового рішення.

  1. "Три ділянки розміщені на лінії зіткнення і не "в", а "в районі населених пунктів".

  2. У ці ділянки не входить жоден населений пункт або електростанція.

  3. У центрі двох ділянок: зруйнований міст через річку Сіверський Донець (Станиця Луганська) та непрацюючий через обстріли КПВВ біля Золотого. Мета - відремонтувати і запустити.

  4. Сторони повинні після 7 днів повної тиші на цих ділянках, а не по всій лінії фронту, відвести війська синхронно, тобто одночасно і дзеркально, тобто один навпроти одного, за участі і постійному контролі патрулів СММ ОБСЄ і СЦКК по одному кілометру від лінії зіткнення і по одному кілометру вліво і вправо. Тобто мова йде про квадрат 2Х2 кілометри.

  5. ОБСЄ бере під постійний моніторинг, в тому числі за допомогою камер нічного бачення, ці ділянки.

  6. У разі будь-яких порушень (всі вони детально виписані) однієї зі сторін в будь-який час проводиться комплекс заходів ОБСЄ, СЦКК (вони також виписані), до термінового повернення військ на вихідні позиції.

  7. Оскільки дистанція в 1 кілометр дозволяє сторонам самостійно надійно контролювати територію, в тому числі вогневими засобами, "сюрприз" протилежного боку неможливий.

  8. Передова лінія на цих ділянках надійно замінована обома сторонами. При стабільному режимі тиші можуть бути розміновані підходи до мосту і КПВВ.

  9. У разі спроби однієї зі сторін використовувати відремонтований міст у військових цілях - вивести його з ладу на такій відстані, - справа кількох хвилин.

  10. Відведення військ на цих трьох ділянках має насамперед гуманітарну мету і є по суті пілотним проектом. Перевірити на практиці, чи може це працювати, що потрібно врахувати в подальшому...

  11. Ніякого телячого або піонерського оптимізму ні у кого з українських переговірників немає, що все станеться так, як планується. Недовіра сторін зашкалює".


Марчук додав, що потрібно пробувати хоч трохи "розвантажувати" лінію фронту, а не сидіти склавши руки і та чекати, поки не будуть вирішені всі проблеми Донбасу за українським сценарієм.


Як повідомляв ONLINE.UA,

найближчим часом Тристороння контактна група з врегулювання на Донбасі почне переговори про відведення протиборчих сил з нових чотирьох ділянок лінії розмежування

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?