Міністр оборони зробив дуже відверту заяву щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністр оборони зробив дуже відверту заяву щодо Донбасу

Міністр оборони зробив дуже відверту заяву щодо Донбасу

Глава Міністерства оборони України Степан Полторак спростував дані про перемир'я на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра німецькому Bild.
"Кожні 15 хвилин я отримую відомості з фронту. Вчора у нас було 30 порушень режиму перемир'я, в результаті чого загинув один український солдат і ще семеро людей отримали поранення. Крім того, було застосовано зброю, заборонену Мінською угодою, як міномети і артилерія. Тобто порушень було менше, але перемир'я як не було, так і немає", - підкреслив Полторак.
Він зазначив, що у ОБСЄ немає в розпорядженні всіх необхідних засобів для спостереження за дотриманням перемир'я на Донбасі.
"Спочатку треба визнати, що ОБСЄ, на мою думку, не володіє усіма необхідними засобами, щоб відповідним чином спостерігати за ситуацією. Що ж стосується української армії, то ми не застосовуємо ні забороненої, ні взагалі ніякої іншої зброї, якщо тільки нашим солдатам не загрожує ворожий обстріл", - додав глава Міноборони.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Міноборони розповіли про втрату в ході боїв в зоні АТО на Донбасі майже всього арсеналу старих мінометів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?