Лідер українських націоналістів жорстко відреагував на слова президента Ізраїлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідер українських націоналістів жорстко відреагував на слова президента Ізраїлю

Лідер українських націоналістів жорстко відреагував на слова президента Ізраїлю
Джерело:  online.ua

Голова Організації українських націоналістів, перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак сказав, що президент Ізраїлю Реувен Рівлін своєю заявою у Верховній Раді про участь ОУН в масових вбивствах євреїв під час Другої світової зробив плювок в душу українцям і висловив зневагу всій українській нації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Червака.
"Те, що зробив президент держави Ізраїль в українському парламенті, можна трактувати однозначно - плювок в душу українців. Звинуватити ОУН в Голокості та ще під час парламентських слухань з нагоди 75 річниці трагедії Бабиного Яру - це знехтувати українською нацією. До нього жоден, підкреслюю, жоден з учасників слухань такого собі не дозволив ", - написав лідер українських націоналістів.
"Навпаки, всі виступаючі говорили - пора гідно вшанувати пам'ять Олени Теліги та сотень інших учасників похідних груп ОУН, які від рук нацистів загинули в Бабиному Яру. При цьому загинули як борці за незалежність України", - додав він.
Червак також закликав українських євреїв натякнути Рівліну, що не варто читати російські пропагандистські видання.
"Президент держави Ізраїль так і не побачив нової України, про яку говорив. Тому питань до нього немає. Але є прохання до українських євреїв. Переконайте пана президента, що читати московські газети і дивитися росТБ не просто шкідливо, але і непристойно", - резюмував націоналіст.
Як повідомляв ONLINE.UA, заява президента Ізраїлю Реувена Рівліна про провину українських націоналістів в загибелі євреїв під час Другої світової війни стали приводом до бурхливої ​​реакції українців в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?