Порошенко підписав важливий документ про військовополонених
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав важливий документ про військовополонених

Порошенко підписав важливий документ про військовополонених
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про грошове забезпечення сімей полонених військовослужбовців Збройних сил України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.
Закон №1486-VIII вносить зміни в статтю 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та встановлює правові підстави для перерахунку фінансового забезпечення сімей українських військовослужбовців, які були захоплені під час бойових дій з проросійськими бойовиками на Донбасі.
Згідно внесеної до закону правки, за полоненими або зниклими військовими зберігаються виплати. У суму виплати входить: посадовий оклад за останнім місцем служби, оклад за військовим званням, надбавки за вислугу років, інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення.
При цьому наголошується, що виплати не зберігаються за військовослужбовцями, які здалися в полон добровільно, самовільно покинули територію військових частин або дезертирували з ЗСУ або подібних формувань.
Підписаний президентом закон набуває чинності з 29 вересня, і його дія поширюється на правовідносини, що виникли до набрання ним чинності.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко ветував закон про надання права мобілізованим військовим укладати короткострокові контракти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?