У Мін'юсті разом з Венеціанською комісією зайнялися важливими законопроектами
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті разом з Венеціанською комісією зайнялися важливими законопроектами

У Мін'юсті разом з Венеціанською комісією зайнялися важливими законопроектами
Джерело:  online.ua

У Міністерстві юстиції відбулася зустріч за участю представників Мін'юсту, Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії), Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, Міністерства внутрішніх справ і Нацполіції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.
Представники відомств зустрілися, щоб обговорити проекти законів "Про державні гарантії свободи мирних зібрань" і "Про державні гарантії свободи мирних зібрань в Україні" на предмет їх відповідності європейським принципам і стандартам.
"Україна як демократична країна приділяє багато уваги питанням законодавчого врегулювання процесу мирних зібрань. Тому для нас вкрай важливо при підготовці відповідних законопроектів використати кращу світову практику в цьому напрямку. Саме тому позиція Венеціанської комісії дуже важлива для України і буде врахована при проходженні проекту в парламенті" , - підкреслив заступник міністра юстиції Антон Янчук.
Як повідомляється, учасники зустрічі поговорили про законопроекти і висловили свої зауваження до запропонованих текстів. Представники Венеціанської комісії збираються підготувати висновки і пропозиції, які забезпечать реалізацію в українському законодавстві кращих зразків європейського досвіду в цій сфері.
Нагадаємо, раніше глава Мін'юсту Павло Петренко повідомляв, що Венеціанська комісія схвалила судову реформу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?