Історія з родичами нардепів-"остров'янами" виявилася курйозом
Категорія
Політика
Дата публікації

Історія з родичами нардепів-"остров'янами" виявилася курйозом

НАЗК
Історія з родичами нардепів-"остров'янами" виявилася курйозом

У Національному агентстві з питань запобігання корупції пояснили, чому  громадянство деяких з родичів нардепів в електронних деклараціях відображалося неправильно.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НАЗК.


Раніше в Реєстрі виявили дані про громадянство Республіки Вануату членів сімей декларантів. В результаті перевірки в агентстві встановили, що через оновлення програмного забезпечення деякий час назви країн відображалися неправильно.


"Безпосередньо в базі даних системи е-декларування не зберігаються назви країн, а тільки їх цифрові коди. Під час щотижневого оновлення програмного забезпечення системи електронного декларування стався не повний "збір кешу" баз даних. У зв'язку з чим протягом певного часу відображалися невірні назви країн через некоректне порівняння кодів і назв. Після чергового оновлення системи е-декларування, яке було завершено у вівторок, 27 вересня поточного року, назви країн відображаються коректно, що можна перевірити, зайшовши в публічну частину Реєстру", - йдеться в повідомленні.


Оскільки система е-декларування потребує подальшої оптимізації для спрощення роботи декларантів, оновлення будуть проходити і надалі.


"Зокрема, на сьогодні вже реалізовано: автоматичне заповнення ідентифікаційних податкових номерів з ЕЦП декларанта без можливості його зміни, видалення чернеток, впровадження інтерактивної підтримки help-desk, підвищення швидкості обробки запитів в системі, підтримка апаратних носіїв ЕЦП і т.д.", - додали в НАЗК.


Як повідомляв ONLINE.UA,  починаючи з 1 вересня в Україні запустилася система електронного декларування, однак для частини користувачів сайт залишається недоступним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?