У Деканоїдзе пояснили, чому в Україні не легалізують вогнепал
Категорія
Україна
Дата публікації

У Деканоїдзе пояснили, чому в Україні не легалізують вогнепал

У Деканоїдзе пояснили, чому в Україні не легалізують вогнепал
Джерело:  online.ua

До легалізації вогнепальної зброї для простих громадян України поки не готова, при цьому законодавчих повноважень поліції досить для забезпечення безпеки, заявив заступник голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе Олександр Фацевич.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції.
Фацевич підкреслив, що в американському місті Х'юстон в штаті Техас багато жителів мають легальну вогнепальну зброю, однак місцева поліція реєструє 40-50 розбійних нападів за добу із застосуванням зареєстрованої зброї, в той час як на території України на добу реєструється 12-15 «розбоїв».
"Моя особиста думка: зараз дати можливість людям володіти зброєю не можна", - заявив Фацевич.
Він також навів приклад Великобританії, де зі 140 тисяч поліцейських тільки 7 тисяч несуть службу зі зброєю. Фацевич акцентував, що там всі вимоги правоохоронців виконуються, і при цьому рівень злочинності в Великобританії нижче, ніж в США.
"Тут потрібно починати з себе і робити висновки. Виконуйте вимоги поліцейських - законні вимоги. Не потрібно нам більше повноважень. Просто те, що надано нам законом, - виконуйте наші вимоги", - сказав Фацевич.
Він також підкреслив, що поліцейських, які порушили закон, теж притягатимуть до відповідальності.
"Ми їх не приховуємо. Порушив - відповідати", - акцентував Фацевич.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив співчуття з приводу своєї заяви про презумпцію правоти поліцейського в день трагедії в Дніпрі, коли екс-боєць "Торнадо" Олександр Пугачов розстріляв двох патрульних.
Нагадаємо, Аваков тоді написав у соцмережі: "Імператив презумпції правоти поліцейського повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському - потім оскаржуй!"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?