Західні ЗМІ розкрили "кухню" кремлівської пропаганди на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Західні ЗМІ розкрили "кухню" кремлівської пропаганди на Донбасі

Західні ЗМІ розкрили "кухню" кремлівської пропаганди на Донбасі
Джерело:  online.ua

Німецька газета Die Zeit і телеканал ZDF кілька місяців вивчали витік інформації з "Міністерства інформації" так званої ДНР і прийшли до висновку про те, які темники отримують сепаратисти безпосередньо з Кремля.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео DW в YouTube.

Витік інформації в обсязі близько 11 гігабайт сталася з "Міністерства інформації" сепаратистів в Східній Україні ще навесні. З електронної адреси "міністра" Олени Нікітіної навесні цього року було злито близько 10 тисяч листів, які розмістили в інтернеті імовірно проукраїнські активісти.

Дослідження показують, що ховаються консультанти сепаратистів працюють в близьких Кремлю фірмах, таких як "Центр політичної кон'юнктури", а то і зовсім в адміністрації президента РФ. Донецьк відправляв свої звіти і відрядив своїх посланців до Москви регулярно.

Так, в одному з документів, які опинилися в розпорядженні журналістів, йдеться, що з уряду в Києві треба "ліпити образ хунти", а президента РФ, навпаки, представляти в позитивному світлі. Також автори записки вимагають "інсценувати підтримку республік Росією". На 22 сторінці містяться такі конкретні "проекти": треба показати, як населення Сходу вдячне Путіну, наприклад, сюжетами про те, що "одна бабуся посилає шкарпетки для Путіна, діти малюють портрети Путіна", а також радять назвати ім'ям Путіна вулицю.

Кремлівські куратори рекомендують створити в Facebook та інших соціальних мережах спеціальні групи для написання відповідних коментарів, що має привести до ефекту того, що "так думає більшість".

Ряд західних ЗМІ в темниках Кремля записаний у "вороги Росії", серед них - Reuters і AP.

##### VIDEO_899252 #####

Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії зняли божевільний ролик про те, як їм заважає НАТО, яка оточує росіян, і "бандерівці" в Україні, які їх пригнічують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?