У Києві розгорається новий скандал з фігуранткою гучної справи: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві розгорається новий скандал з фігуранткою гучної справи: опубліковано відео

У Києві розгорається новий скандал з фігуранткою гучної справи: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Одіозна Віта Завіруха, активістка з батальйону «Айдар», підозрювана у вбивстві правоохоронців, 1 жовтня мала вийти на свободу з-під варти, однак її та інших підозрюваних знову затримали.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське ТВ.


Як заявив виданню адвокат Завірухи Віктор Смалій, термін прийнятого судом запобіжного заходу у відношенні Заверухи, а також інших фігурантів справи про розстріл поліцейського патруля на автозаправці під Києвом в травні 2015 року, Андрія Романюка і Євгена Кошелюка, закінчується о восьмій годині ранку 1 жовтня.


За словами адвоката, з 30 вересня Заверуха перебувала в лікарні під охороною.


Смалій також підкреслив, що у слідства немає доказів причетності його підзахисної та інших підозрюваних до злочину на АЗС.


При цьому адвокат сімей загиблих на АЗС в Києві міліціонерів стверджує, що Солом'янський районний суд саботує розгляд справи, так як в останній раз він переніс засідання на 24 жовтня.


У той же час ТСН повідомляє, що вранці 1 жовтня, починаючи з 6.00, і біля лікарні, і біля Лук'янівського СІЗО чергували активісти, чекаючи, коли всіх затриманих випустять на свободу. Однак усіх трьох затриманих поліцейські вивезли з місць утримання в автозаках в невідомому напрямку.


Активісти намагалися чинити опір правоохоронцям, при цьому відбулися бійки з поліцією.


На відео, знятому активістами, видно автомобіль правоохоронців, який заїжджає на територію лікарні, щоб забрати Завіруху.


Затриманих пізніше активісти виявили в Солом'янському суді, де поліція наполягає на черговому засіданні за участю Завірухи. До суду для підтримки підозрюваних прибув народний депутат Ігор Луценко.


Обережно! На відео присутня ненормативна лексика!



Станом на 10:00 ще один адвокат Заверухи Дмитро Біловчук розповів, що на даний момент в залі суду, крім його підзахисної, знаходяться двоє підозрюваних Кошелюк і Данило Ситников. За його словами, захист очікує документів про обрання запобіжного заходу за новими підозрами, але Біловчук поки не знає, за якими статтями.


У суді почалося засідання.


Як повідомляв ONLINE.UA,  11 травня Віта Заверуха, затримана за підозрою у вбивстві двох міліціонерів і нападі на АЗС, порізала собі вени в залі Апеляційного суду.


Нагадаємо, в ніч на 4 травня 2015 року в Києві було скоєно розбійний напад на АЗС, в результаті були вбиті двоє співробітників правоохоронних органів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?