В українців та росіян побачили небезпечну спільну рису
Категорія
Культура
Дата публікації

В українців та росіян побачили небезпечну спільну рису

В українців та росіян побачили небезпечну спільну рису
Джерело:  online.ua

Українці, як і росіяни, більш за все цінують власну безпеку, але в нашій країні немає таких запасів нафти і газу, як в РФ, аби забезпечити її, і тому подібні цінності можуть нести загрозу.

Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив відомий соціолог, заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха.
«У нас, між іншим. як і в росіян, безпека є однією з найважливіших цінностей, тоді як для європейців (важливіше, — ONLINE.UA) доброзичливість та свобода самореалізації. Хоча, навіть у європейців через мігрантів і теракти це дещо похитнулося», — заявив він.

У той же час експерт додав, що навряд чи «праві радикали там переможуть на цій хвилі, але електоральна підтримка таких політичних сил останнім часом суттєво зросла...»

«Росія відтворила цінності XIX століття завдяки нафтодоларам, і з ними якось може жити... І в нас є багато людей, які згодні жити за російським зразком, але немає такого ресурсу», — зазначив він.

Також соціолог зазначив, що український політичний клас має "не лише оголошувати реформи, декларуючи відданеість європейським цінностям, а показувати, як жити за європейськими цінностями., адже є інший шлях.


Вчений додав також, що цей шлях «багатьох лякає, а радянсько-російська модель являє просту і зрозумілу, стабільну модель».

«У нас все просто — безпека на першому місці. Те ж саме — в Росії», - резюмував він.


Більше читайте у статті на ONLINE.UA: Між Україною та Росією є спільне, яким маніпулює наша влада – соціолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?