Окупований Крим залишається без води: стали відомі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Окупований Крим залишається без води: стали відомі деталі

Окупований Крим залишається без води: стали відомі деталі
Джерело:  Gazeta.ua

У  анексованому Криму  пересохло одне з найбільших водосховищ півострова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Gazeta.ua.


Білогірське водосховище розміщується в долині річки Біюк-Карасу, і до кінця вересня 2016 року його верхів'я повністю висохли, в результаті чого залишилося тільки саме русло річки.


У той же час, в Миколаївському водосховищі залишилося близько 6 млн куб м води, що є критичним показником, оскільки вода з крана тече вже каламутна і використовувати її небезпечно. До 2014 року в перебігу 39 років водойма наповнювалась водами Дніпра, але Північно-Кримський канал перекрили і стали заповнювати Миколаївське водосховище з Біюк-Карасу і з артезіанських водозаборів на півночі півострова.


Дефіцит прісної води в східному Криму тягне за собою зневоднення Білогірського і Тайганського водосховищ, які є його "водними донорами". Верхів'я Білогірського водосховища висихали і в 2015 році, але в грудні. У 2016 році це сталося раніше з огляду на посушливий серпень та вересень.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі з'явилася інформація, що на заправках в Криму зник газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?