Українські студенти знайшли спосіб рятувати життя бійців АТО: опубліковані фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українські студенти знайшли спосіб рятувати життя бійців АТО: опубліковані фото

Українські студенти знайшли спосіб рятувати життя бійців АТО: опубліковані фото

Чернігівські студенти разом з викладачами розробили нову броню для української армії, яка виявилася недорогою, але міцною: з відстані в сто метрів куля її не пробиває.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".
Студент Олександр Ківокурцев показав журналістам супер-броню, яка вже пройшла випробування. На пластині помітні вм'ятини, але куля не пройшла навиліт.
"Ця пластина унікальна тим, що вона повністю з українських матеріалів і може створюватися на нашій кафедрі. Ці пластини можуть бути різних розмірів. Як для бронежилетів, так і для автомобілів", - розповів юнак.
У свою чергу, викладач, кандидат технічних наук Тимур Ганеєв розповів, як виготовляли броню.
"Ми спробували зробити найпростіший варіант, найдешевший - це сталь-3, і на неї розробили такий склад, який забезпечив би протикульовий захист. Це наплавка на сталь-3 спеціалізованими електродами. В результаті ми отримуємо захист приблизно 4-го класу. Тобто це від автомата Калашникова. І вартість пластини такої залежності від розміру - грубо кажучи, ми можемо вважати, що квадрат - від 150 гривень, плюс робота зварника", - пояснив Ганеєв.
Для такої роботи досить зварника з кваліфікацією випускника ПТУ, кажуть розробники. Але головна "родзинка" цього винаходу - це те, що його можна ремонтувати в польових умовах, прямо на передовій.
"Для того, щоб відремонтувати пластину в польових умовах, вам потрібен зварювальний пост або ручна дугова зварка, пластина, яка пробита, і мінімальний рівень - як запалити дугу. Ви заварюєте по колу пластину - і пластина відремонтована. Все досить легко і просто", - сказав студент Олександр Ківокурцев.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше фахівці з відділу вантажного планування "Авіалінії Антонова" в тісній взаємодії з французькими інженерами "перетворили" український літак "Руслан" на дракона.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?