Гучна приватизація: стало відомо, скільки Україна може отримати за ОПЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Гучна приватизація: стало відомо, скільки Україна може отримати за ОПЗ

Гучна приватизація: стало відомо, скільки Україна може отримати за ОПЗ
Джерело:  online.ua

Одеський припортовий завод  можна приватизувати за 250 мільйонів доларів за умови того, що в конкурсі з приватизації ОПЗ будуть брати участь не менше 6 компаній.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив народний депутат від "Народного фронту", перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Ігор Лапін.


«Майже два місяці завод був зупинений (зупинка виробничих потужностей ОПЗ сталася 11 серпня 2016 року через різке зниження тиску природного газу, - ONLINE.UA)», - сказав Лапін.


«7 млн ​​грн йшло на утримання заводу, щоб це не призвело до екологічної катастрофи. Тому приватизувати потрібно. Якщо виходити на $150 млн, то потрібно зважати - треба чи ні. Якщо ціна дійсно стартова, і вона виросте - все добре. Якщо буде домовленість з двома компаніями, які підіграють один одному - треба скасовувати приватизацію», - продовжив Лапін.


«Якщо на торги зайде шість компаній - добре. Орієнтовно говорять про $250 млн. Ось в цю ціну я вірю», - вважає народний депутат.


«Тут важливо, які активи ми продаємо. Справа в тому, що функціонування ОПЗ і видобуток газу на Україні - пов'язані речі», - сказав Лапін, відповідаючи на питання, чи можна продати ОПЗ дорожче, ніж за $250 млн.


«Тому, якщо ОПЗ продавати разом з частиною газовидобутку, - це підніме вартість і привабливість», - продовжив народний депутат.


«Друге: я б вивів з-під удару боргових зобов'язань Фірташу (бізнесменові Дмитру Фірташу - Ред.) активи ОПЗ», - заявив Лапін.


«Підприємство має гроші. Ми створюємо підприємство ОПЗ + і переводимо туди активи, борги залишаються на ОПЗ. Так бізнес робить? Робить. Це пробіл Фонду держмайна, тому що це треба було робити до того, як Фірташ побіг в Стокгольм», - резюмував народний депутат.


Повний  текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Українські клани розірвуть імперію Фірташа, наступним буде Коломойський - нардеп

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?