У Раді заявили про нову боротьбу кланів в Україні: не обійшлося без Порошенко
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді заявили про нову боротьбу кланів в Україні: не обійшлося без Порошенко

У Раді заявили про нову боротьбу кланів в Україні: не обійшлося без Порошенко
Джерело:  online.ua

Якщо  суд в Австрії задовольнить вимогу США про видачу українського олігарха Дмитра Фірташа, Україну очікує масштабний переділ медіа-ринку і черговий виток боротьби між олігархічними кланами.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив народний депутат від "Народного фронту", перший заступник голови

Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Ігор Лапін.


Відповідаючи на питання, чи може олігарх Дмитро Фірташ виступати тільки фасадом в боротьбі за Одеський припортовий завод, Лапін сказав: «Тут важко сказати».


«У нас вважають Фірташа злом, тому що він пов'язаний з росіянами. Але якщо врахувати його стан, вимоги американців його видачі, то його імперію в Україні будуть рвати на шматки. Чи немає "договорняків" з Адміністрацією президента? Думаю, що ні», - заявив народний депутат.


«Є в Україні чотири медіа-імперії: Фірташ (володіє телеканалом "Інтер" - Ред.), Коломойський (бізнесмен Ігор Коломойський - Ред.), Порошенко (президент Петро Порошенко - Ред.), хоч і не прямо, і Ахметов (бізнесмен Рінат Ахмєтов - Ред.)», - продовжив Лапін .


Відповідаючи на репліку журналіста про те, що олігарх Віктор Пінчук також володіє ЗМІ в Україні, Лапін сказав «Добре - п'ять».


«Якщо американцям видадуть Фірташа (в квітні 2015 року суд у Відні відмовився прийняти таке рішення, однак це судове рішення буде переглянуте. Фірташ поки залишається в Австрії, - ONLINE.UA), то його бізнес ділитимуть. І чотири імперії будуть розривати п'яту, в тому числі в медійному просторі», - вважає Лапін.


«Бізнес Фірташа буде ділитися між кланами. Тому говорити, що Фірташ зараз в такому стані, щоб з ним хтось домовлявся, я б не став. Як правило, з тими, хто впав, не домовляються, а добивають. Тому до ідеї про існування "договорняків" Адміністрації президента і Фірташа ставлюся дуже критично», - пояснив народний депутат.


Відповідаючи на питання, кого можуть «рвати» наступним після Фірташа, Лапін сказав: «З огляду на всі проблеми з ПриватБанком, думаю, що це буде Коломойський. Звичайно, не факт, що так буде, але за логікою він наступний».


«ПриватБанк нікуди не дінеться, ніхто системний банк валити не буде, особливо з огляду на кількість державних грошей в ньому. Колись Укргазбанк (раніше контролювався Василем Горбалем та Олексієм Омельяненко - ONLINE.UA) був приватним, потім став державним і працює далі. Щось подібне може очікувати і ПриватБанк», - додав Лапін.


Відзначимо, Дмитру Фірташу належить холдинг U.A. Inter Media Group, до якого входить телеканал «Інтер».


Нагадаємо, в серпні Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського олігарха Дмитра Фірташа, в якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами. Тепер бізнесмена чекає повторний суд.


У США Фірташа звинувачують в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 млн доларів хотів отримати дозвіл на видобуток титану в Індії. Олігархові загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.


Повний  текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Українські клани розірвуть імперію Фірташа, наступним буде Коломойський - нардеп

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?