В Києві скасували показ гучного польського фільму про українців
Категорія
Культура
Дата публікації

В Києві скасували показ гучного польського фільму про українців

В Києві скасували показ гучного польського фільму про українців

У Києві за рекомендацією Міністерства закордонних справ України скасували показ польського фільму "Волинь", режисера Войцеха Смажовского.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".
"Лист з українського дипломатичного відомства одержали в посольстві Польщі в Києві. У ньому йдеться, що запланований на 18 жовтня показ фільму "Волинь", який повинен був відбутися в кінотеатрі "Київ", повинен бути скасований", - наголошується в повідомленні.
Дипломати рекомендували утриматися від показу з міркувань безпеки.
Відзначимо, що на закриту демонстрацію фільму, яку влаштовував Польський інститут в Києві, мав приїхати режисер картини Войцех Смажовский, а також деякі українські політики.
В фільмі "Волинь" показані масові убивства загонами УПА поляків на Волині, на тлі які розвиваються відносини дівчини-полячки і українського хлопця, що опинилися по різні боки протистояння.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Польський Сейм прийняв постанову, якою визнав події 1943-45 років на Волині "геноцидом, здійсненим українськими націоналістами проти жителів II Речі Посполитої".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?