Петренко розповів, яку величезну суму нардепи не дають повернути Україні: з'явилося відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Петренко розповів, яку величезну суму нардепи не дають повернути Україні: з'явилося відео

Петренко розповів, яку величезну суму нардепи не дають повернути Україні: з'явилося відео
Джерело:  ICTV

Ухвалення закону про спецконфіскацію, за який ніяк не можуть проголосувати депутати Верховної Ради, дозволить повернути Україні вкрадені режимом Януковича 1,5 мільярда доларів, заявив глава Міністерства юстиції Павло Петренко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ICTV.
"Станом на 2014 рік було констатовано, що 40 млрд доларів, які були отримані режимом Януковича у вигляді кредитів, фактично вивітрилися кудись з країни. Це ті реалії, в які потрапив простий українець", - розповів він.
За його словами, ті гроші, які вкрали з українського бюджету, могли піти зараз на армію, на підвищення соціальних стандартів для 6 мільйонів пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію, для 3 мільйонів бюджетників.
"І зараз ми з вами ведемо дискусію, чи треба ухвалювати закон про спецконфіскацію? Ця дискусія ведеться вже 2,5 роки. Я хочу нагадати, що, тільки за підрахунками міжнародних експертів, 30-40 млрд коштів Януковичем і його оточенням були виведені за кордон. Український уряд, ще попередній, уряд Яценюка, зміг заарештувати на території України 1,5 млрд доларів. Ті гроші, про які ми зараз дискутуємо, вони зараз в державних банках. Ми п'ять разів в різних форматах законопроекти вносимо в парламент, для того, щоб ці кошти повернути українським громадянам, щоб ці кошти пішли на армію, щоб ці кошти пішли, за пропозицією іншого законопроекту, внесеного депутатами парламенту від «Народного фронту», спрямовані були на соціальні виплати", - заявив глава Мін'юсту.
Він зазначив, що зараз нерідко важливі законопроекти провалюються під масою різних приводів: "Коли Головне експертне управління, орган, найнятий українцями в парламенті давати юридичну оцінку законопроектів, за дивним збігом обставин, каже, що цей законопроект поганий".
"Коли ми вносили законопроекти про спецконфіскацію і щодо безвізового режиму, то саме Головне експертне управління також критикувало ці законопроекти. Так складається, коли є великі гроші, коли мова йде про півтора мільярди вкрадених коштів і про людей, які сидять в Москві і думають, що вони ці гроші заберуть, і коли багато обіцяють, в тому числі і в стінах парламенту, з'являються дивні документи", - повідомив Петренко.
Глава Мін'юсту підкреслив, що законопроект про спецконфіскацію відповідає європейським стандартам, Конституції і українських законів.
"Цей законопроект повністю відновлює справедливість і повертає в український бюджет 1,5 мільярда коштів, і це тільки перший крок. За цим законопроектом, якщо він стане законом, ми зможемо повертати гроші з-за кордону, як це робить та сама Литва, коли конфіскувала гроші Арбузова, 50 млн євро. Ці гроші повинні були повернутися в Україну. І нам не потрібно зараз дискутувати, чи потрібно його приймати. Його потрібно було прийняти ще на початку року", - заявив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?