Проект "Шлюб за добу" запущений вже в шостому місті України
Категорія
Культура
Дата публікації

Проект "Шлюб за добу" запущений вже в шостому місті України

Проект "Шлюб за добу" запущений вже в шостому місті України
Джерело:  online.ua

Із сьогоднішнього дня в Херсоні почав діяти пілотний проект Міністерства юстиції "Шлюб за добу".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.
У перший день новою послугою скористалися 3 пари, серед яких були молодята з тимчасово окупованого Криму і подружжя з непідконтрольних української влади територій Донецької області. Як повідомляється, вони спеціально приїхали в Херсон, щоб узаконити свої стосунки і отримати легальне українське свідоцтво про шлюб.
При цьому молодят привітав заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов, який був в Херсонській області з одноденним робочим візитом.
За словами заступника міністра, запуск цього проекту саме в Херсоні є дуже важливим, адже він створює комфортні умови для реєстрації шлюбу жителями окупованих регіонів, які не можуть розписатися за місцем проживання. Завдяки проекту "шлюб за добу" їм більше не знадобиться кілька разів перетинати лінію розмежування, щоб офіційно оформити свої стосунки.
Відзначимо, Херсон став шостим містом після Києва, Одеси, Львова, Сєвєродонецька та Маріуполя, де одружитися можна за новою процедурою.
Заступник міністра в рамках поїздки також відвідав Херсонську міську клінічну лікарню ім. Афанасія і Ольги Тропіних, де з вересня минулого року реалізовано ще один важливий соціальний проект - вручення свідоцтв про народження безпосередньо в пологовому будинку.
Перші документи нових громадян України отримали батьки двох дітей.
"З моменту впровадження сервісу свій перший документ за новою процедурою на Херсонщині отримали 2 531 новонароджений", - розповів Пєтухов.


Як повідомляв ONLINE.UA, число молодих пар в Україні, які скористалися новим проектом від Міністерства юстиції "шлюб за добу", перевалило за півтори тисячі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?