Депутати різко збільшили свої зарплати: названі суми
Категорія
Економіка
Дата публікації

Депутати різко збільшили свої зарплати: названі суми

Депутати різко збільшили свої зарплати: названі суми

Верховна Рада України заклала в  проект постанови "Про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік"  майже дворазове збільшення посадових окладів народних депутатів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Економічну правду".

Серед іншого, в постанові міститься така норма: "Затвердити норми фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України".

Також документ скасовує всі інші попередні рішення Верховної Ради, які стосуються норм фінансового забезпечення парламентаріїв.

Виходячи з документа, посадовий оклад голови Верховної Ради Андрія Парубія збільшиться до 30 мінімільніх заробітних плат (мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень - ред.) - До 43,5 тисячі гривень, заступника голови Ірини Геращенко - до 28 окладів - до 40,6 тисячі гривень.

Зарплата заступника голови ВР Оксани Сироід також збільшиться до 28 мінімальних заробітних плат.

Заробітна плата народного депутата складе 25 "мінімалок", що дорівнює - 36, 250 тисячі гривень.

Згідно з документом, для оплати праці помічників-консультантів незалежно від їх кількості у народного депутата встановлюється загальний місячний фонд в межах 16 мінімальних заробітних плат - до 23,2 тисячі гривень.

Відзначимо, що заробітна плата голови ВР Парубія за вересень склала 20,2 тис. Гривень, Геращенко - 19,7 тис. Гривень, а заступника голови Сироід - 18,6 тис. Гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, в квітні, залишаючи посаду спікера Верховної Ради на посаду прем'єр-міністра,  Володимир Гройсман зробив великий подарунок депутатам: втричі збільшив їх зарплату: зарплата народних депутатів збільшилася з 6400 до 17650 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?