Країна-терорист: мережу підірвало рішення Росії щодо Сенцова
Категорія
Культура
Дата публікації

Країна-терорист: мережу підірвало рішення Росії щодо Сенцова

Країна-терорист: мережу підірвало рішення Росії щодо Сенцова
Джерело:  online.ua

У мережі обурилися відмовою російської сторони передати в Україну для подальшого відбування покарання укладеного Олега Сенцова відмовою російської сторони передати в Україну для подальшого відбування покарання ув'язненого Олега Сенцова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі.
"Абсолютно цинічне рішення російської сторони. Олег - громадянин України, став заручником агресивної політики РФ", - написала в Twitter речник МЗС України Мар'яна Беца.
"Країна-терорист. Росія не тільки термін Сенцову впаяла, але ще й російське громадянство йому повісила на шию
тепер, як російського громадянина, не хочуть видавати Україні", - зазначив, у свою чергу, журналіст Антон Комаров.
"Сенцов - громадянин України. Великий українець, якого ми всі разом зобов'язані витягнути з Мордора. Разом з усіма іншими заручниками і політв'язнями. Крапка", - підкреслила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.
Нагадаємо, що колишній Уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова ще в квітні заявила, що у Сенцова немає російського паспорта і він - громадянин України. Після анексії Криму Сенцов в Росії був визнаний громадянином РФ лише з тієї причини, що у встановлені терміни "офіційно не заявив про відмову від російського громадянства", але й не звертався із заявою на оформлення російського паспорта і, відповідно, паспорт не отримував ".




Як повідомляв ONLINE.UA, Мін'юст РФ надіслав офіційний документ, в якому висловив відмову Росії передавати ув'язненого Олега Сенцова Україні, тому що він нібито громадянин РФ. Раніше, в ніч на 27 серпня, в Києві активісти влаштували акцію біля будівлі Російського центру науки і культури, в якому розташоване Федеральне агентство у справах СНД, з вимогою звільнення політв'язнів, у тому числі Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?