Ярош розповів, як Порошенко записує його поради
Категорія
Україна
Дата публікації

Ярош розповів, як Порошенко записує його поради

Ярош розповів, як Порошенко записує його поради
Джерело:  online.ua

Народний депутат, екс-лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош заявив про те, що президент України Петро Порошенко прислухається до його порад, а також про те, що сподівається умовити президента підтримати законопроект про створення Української добровольчої армії.
Про це Ярош розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Відповідаючи на питання, чи підтримають у Верховній Раді законопроект про створення Української добровольчої армії, Ярош сказав:
«Наразі я бачу бажання, точніше, не тільки бажання бачу, але і розмови провів відповідні. "Самопоміч" на кшталт підтримує, "Батьківщина" підтримує, радикали Ляшка підтримують, частина "Народного фронту" і навіть частина БПП».
«З (головою Верховної Ради, - Ред.) Парубієм розмовляв - в принципі, він теж не противник цього законопроекту. Єдине, що мені залишилося (і у мене є про це домовленість) - це розмова з президентом щодо цього законопроекту. В усякому разі, він почав слухати. Це вже мені подобається. Тому що раніше і чути не хотів про це. А зараз - почав слухати», - додав Ярош.
«Створення такої добровольчої армії президенту вигідно однозначно. Його звинувачують зараз в тому, що він знищує добровольчий рух тощо. А якщо він дасть українському народові можливість оформити свою самооборону - то це гвардія президента буде. Якщо він, звичайно, не буде зраджувати національні інтереси. Один уже пробував змінювати - і де він? Далеко!», - сказав народний депутат.
"Якщо я переконаю Порошенка - Господь мені сил дасть - буде у нас ця армія. І я думаю, що протягом двох років її абсолютно реально розгорнути, як таку потужну досить структуру", - додав Ярош.
«Я - людина війни. Критикувати верховного головнокомандувача не дуже доводиться. Тому що за мною люди стоять і підрозділи. Звичайно, я не скажу, що я дуже вже задоволений тим, що він робить. Зрештою, я був його конкурентом на президентських виборах, які успішно програв...», - поділився Ярош.
«Звичайно, йому не позаздриш. Тут навіть не йдеться. Можна гіпотетично говорити про його неправильні якісь дії, правильні. Але це буде вирішувати..? Останні його заяви, які я чую від дня Незалежності приблизно, мені дуже імпонують. Антиросійська ось ця риторика, антиімперська, власне, курс такий правильний і таке інше», - продовжив нардеп.
«Мені здається, що у нього дуже слабка команда. Якщо брати Адміністрацію президента ту ж - він на бізнесменів, знову ж таки, ставить. А йому треба б розширювати коло людей, на яких він може покластися. Я цього фактично не спостерігаю. Хоча я йому пропонував. Ще за день до президентських виборів ми з ним зустрічалися, я говорив (тоді ще були з ним на "ти"): Петре, ​​я готовий! Мої хлопці готові. Якщо ти будеш правильно все робити - ми готові тебе підтримувати. Адже насправді, немає особливої ​​різниці, яким буде прізвище людини, яка стоятиме на чолі держави. Головне, щоб національна держава будувалася правильно. Це найголовніше...», - заявив Ярош.
«Мені, звичайно, важко оцінювати якось економічний курс, хоча президент зараз несе навіть за це відповідальність. Після того, як він Гройсмана посадив в прем'єрське крісло. Гройсман - людина президента. Відповідно, тепер і економічний блок - на президенті», - міркує Ярош.
«На мій погляд, ця система влади, яка існує зараз, вона була сформована неправильно. Якщо є Конституція, і ми парламентсько-президентська держава, то президент, власне, повинен займатися, перш за все, міжнародною політикою і дипломатією. Це його, він це вміє. Дивлюся, як він спілкується з усіма цими сильними світу цього - в принципі, вони з однієї тарілки», - вважає народний депутат.
«Мені, в усякому разі, було б там набагато важче. Ну і, безумовно, президент повинен бути і Верховним Головнокомандувачем, тобто відповідати за блок безпеки. І цього зараз - у, з головою б вистачало! Ми ж маємо глобальні загрози для держави, зовнішню агресію», - сказав Ярош.
«Але президент, або, принаймні, його команда, бачу, тягне то туди, то туди, прагне все контролювати, за всім дивитися... Нічим хорошим це не закінчиться, ми це по Кучмі бачили, по Януковичу. Це все зайве, і ні до чого хорошого воно не приведе. В Україні неможливо узурпувати владу: народ не той. Це не реально. І це я йому буду радити, такі речі робити», - поділився Ярош.
«Врешті-решт, на останніх моїх зустрічах з ним мені здалося, що він, все ж, прислухається. А деякі речі навіть записує, коли я намагаюся щось порадити. І я, може, повторюся, але я не прихильник того, щоб зараз турбулентність в державі підвищувати. Я точно знаю, що Росія цим скористається - і ми можемо втратити державу», - розповів Ярош.
«Але, з іншого боку, я й інше розумію - що так, як владні структури, мало хто розхитує державу. Бо ось ця соціальна несправедливість, ця ось постійна так звана боротьба з корупцією, коли великих корупціонерів кожен день виявляють, але ніхто не сідає ні в яку в'язницю, а десь біжать або просто виходять - воно все таке... Блеф! Багато блефу - і це на тлі крові, яка проливається кожен день на фронті», - заявив народний депутат.
Більше читайте в інтерв'ю Дмитра Яроша на ONLINE.UA: Народ на Донбасі може повстати, а банди ми там розгромимо швидко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?