Росія зазнала нової космічної поразки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Росія зазнала нової космічної поразки

Росія зазнала нової космічної поразки
Джерело:  online.ua

Космічний  модуль Schiaparelli російсько-європейської місії ExoMars, від якого раніше надійшов перший сигнал з Марса, розбився при посадці на поверхню планети.


Про це заявили в Європейському космічному агентстві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter AFP.


Згідно з офіційними даними, апарат впав на поверхню Марса зі швидкістю близько 300 км/год з висоти в 2-4 км. Імовірно, в результаті удару об поверхню планети Schiaparelli вибухнув, проте інформація про це ще аналізується і уточнюється.



Космічний модуль досяг Марса 19 жовтня, після чого зв'язок з апаратом зник. Schiaparelli повинен був пригальмувати на відстані двох метрів від поверхні Марса, але фахівці деякі час нічого не знали про долю модуля.


Нагадаємо, раніше користувачі соцмереж висміяли  невдачу Росії з запуском орбітального супутника, який запустили в космос 28 квітня 2016 року  і так і не отримали від нього сигналів.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент США Барак Обама заявив, що американці зможуть організувати експедицію на Марс до 2030 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?