Пам'ятник Путіну в Криму: Кремлю дали дотепну пораду
Категорія
Світ
Дата публікації

Пам'ятник Путіну в Криму: Кремлю дали дотепну пораду

Пам'ятник Путіну в Криму: Кремлю дали дотепну пораду

Російський журналіст Ігор Яковенко у зв'язку з  запланованою установкою пам'ятника президенту РФ Володимиру Путіну в Криму вартістю 10 млн руб  порадив робити подібні конструкції знімно-розбірними.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог журналіста.


"Новий бовдур буде поставлений в Сімферополі до президентських виборів в 2018 році. Це, природно, ініціатива знизу, від місцевих патріотів. Ось рядки з їх колективного листа, що йдуть прямо з їх колективного серця: "Ми, ветерани російського руху, хотіли б, щоб при нашому житті в Криму було встановлено пам'ятник нашому самому шановному співвітчизнику - президенту Росії Володимиру Путіну, який здійснив історичний подвиг, повернув Крим до Росії і надійно захистив наше сьогодення і майбутнє, наших дітей і онуків". Істукан Путіна буде зроблений у вигляді капітана за штурвалом корабля, а на постаменті буде написано: "Крим і Севастополь повертаються в рідну гавань, до рідних берегів, в порт постійної приписки, в Росію", - написав Яковенко.


"Це буде далеко не перше об'ємне зображення Володимира Путіна, споруджене на російській землі. Вже більше року десь на Кубані стоїть бюст Путіна. Під Санкт-Петербургом споруджений ще один  ідол Путіна в образі римського імператора", - зазначив він.



Журналіст згадав про два пам'ятника Івану Грозному: в Орлі і Александрові, а також про  пропозицію депутата Держдуми РФ Віталія Мілонова перейменувати одну зі шкіл Санкт-Петербурга на честь вбитого бойовика ДНР Олександра Мотороли Павлова.


"Ідоли наступають. Число убитих Моторолою менше числа вбитих і закатованих Грозним, тому йому - максимум бюст і вулицю. Кількість крові, яку вже пролив Путін, цілком можна порівняти з тим, що на совісті останнього Рюриковича. Але у того список жертв закритий, а у Путіна є шанс позмагатися з ще більш масштабними людоїдами, чиїми ідолами Росія (і не тільки вона) була покрита як хворий на тиф вошами", - підкреслив він.


"Що ж стосується статуї Путіна в Сімферополі, то її цілком ймовірно встигнуть поставити до того, як Крим і Сімферополь повернуться до складу України. Важливо не це, а те, скільки вона простоїть. Як і всі інші скульптурні і топонімічні придбання путінського періоду. Я б дуже порадив заздалегідь робити всі ці ідоли знімно-розбірними. По-перше, тому, що модульні конструкції простіше монтувати. А по-друге, і найголовніше, настрої "революційних мас трудящих" мінливі. Сьогодні їм терміново потрібно, щоб статуя стояла, завтра вони підуть її зносити. Будуть чіпляти тросами, волочити бульдозерами, бовдур впаде, голова відвалиться... Ну, і навіщо вам це?", - підсумував Яковенко.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Володимира Путіна порівнювали з Іваном Грозним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?