Винуватець інциденту з літаком "Бєлавіа" в Києві дав коментар: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Винуватець інциденту з літаком "Бєлавіа" в Києві дав коментар: з'явилося відео

Винуватець інциденту з літаком "Бєлавіа" в Києві дав коментар: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Винуватець  інциденту з літаком авікомпанії "Белаван" рейсом Київ - Мінськ  Армен Мартиросян прокоментував ситуацію, заявивши, що збирається судитися з Україною.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


"Буду подавати позов до суду для оскарження протиправних дій відносно мене з боку української влади ... Пройдуся по вертикалі українських і європейських судів", - написав він.


Чоловік також розповів, що у нього шукали якусь інформацію, яку він вивозив на електронному накопичувачі.


Нагадаємо, що в п'ятницю, 21 жовтня, літак з Мартиросяном на борту вилетів з аеропорту "Жуляни". Через 10 хвилин, в 50 км до входу в повітряний простір Білорусі, командиру авіалайнера надійшла вказівка ​​від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ" про негайне повернення літака в "Жуляни". У разі невиконання команди обіцяли підняти винищувачі. Літак повернувся, Мартиросяна зняли з борта. О 16.37 лайнер знову вилетів до Мінська і благополучно там приземлився. В авіакомпанії зазначають, що українські правоохоронці відпустили затриманого, і він в той же день о 19:00 вилетів до Білорусі.


Тим часом Білорусь на офіційному рівні зажадала вибачень і грошових компенсацій від України.



Як повідомляв ONLINE.UA, Спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська, коментуючи повідомлення про можливе підняття винищувачів, сказала: "Ми не були присутні, але СБУ вважає, що це абсурдно. Звичайно, ніхто нікого не піднімав, не міг підняти в небо". Їй  здається малоймовірним, щоб винищувачами пілотові міг погрожувати диспетчер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?