Російські літаки знову знищують місто в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські літаки знову знищують місто в Сирії

Російські літаки знову знищують місто в Сирії
Джерело:  Reuters

Війська сирійського президента Башара Асада разом із авіацією Росії відновили бомбардування міста Алеппо.
Про це повідомили в Сирійському центрі моніторингу порушень прав людини, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Нові авіаудари, за даними правозахисників, були нанесені по південно-західній частині міста.
Бомбардування відновилися вдень у суботу, 22 жовтня, і посилилися ввечері того ж дня.
За словами представника збройної опозиції, так звана гуманітарна пауза не "полегшила ситуацію", оскільки ніхто не покинув місто організованим коридорами, а ті люди, котрі намагалися вийти з Алеппо через коридори, потрапили під обстріл і не змогли пройти.
Між тим, сирійське агентство SANA, лояльне Асаду, повідомило, що 21 жовтня, ніхто з жителів східної частини Алеппо не зміг покинути зону бойових дій, оскільки їм перешкоджали бойовики, які використовують мирних громадян в якості "живого щита".
Як відомо, 20 жовтня, в Алеппо і прилеглих районах вступила в дію так звана "гуманітарна пауза", яку запропонували росіяни для того, щоб дати можливість мирним жителям вільно покинути місто, а лікарям – евакуювати хворих та поранених у лікарні.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент Франції Франсуа Олланд на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним назвав те, що відбувається у Алеппо "справжнім військовим злочином".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?