З Грузії прийшли гучні новини про дружину Саакашвілі
Категорія
Світ
Дата публікації

З Грузії прийшли гучні новини про дружину Саакашвілі

З Грузії прийшли гучні новини про дружину Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Дружина губернатора Одеської області  Міхеїла Саакашвілі  Сандра Рулофс вирішила не брати участь у другому турі виборів до парламенту Грузії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на грузинський телеканал "Одіші Ньюс".


За словами Рулофс, кандидата в депутати від колишньої правлячої партії "Єдиний національний рух" в Зугдідському одномандатному окрузі, "в ході виборів (в першому турі - Ред.) мали місце серйозні порушення".


Дружина Саакашвілі вважає "недоцільним брати участь у другому турі".


У той же час Рулофс заявила, що буде і далі підтримувати жителів Зугдідського муніципалітету.


При цьому експерти вважають, що Рулофс вирішила зняти свою кандидатуру з-за того, що "відчула, що не зможе здобути перемогу в другому турі", зазначає російське агентство ТАСС.


За попередніми даними голосування в Зугдідському окрузі (з урахуванням минулого 22 жовтня повторного голосування на трьох дільницях цього округу), опублікованими у неділю ЦВК Грузії, Рулофс отримала 44,48% голосів виборців, а її суперник з правлячої партії "Грузинська мрія" Едішер Толорая - 48,63% голосів. У зв'язку з тим, що жоден з кандидатів не набрав більше 50% + 1 голосів, там відбудеться другий тур виборів.


При цьому, згідно з існуючим в Грузії законодавством, якщо Рулофс не братиме участі в другому турі, її прізвище все одно буде в бюлетенях, і в Зугдідському окрузі пройде другий тур.


Рулофс народилася в грудні 1968 року в голландському місті Тернеузен, закінчила Брюссельський державний економічний інститут перекладачів. У 1993 році під час навчання в Страсбурзі познайомилася з Саакашвілі, за якого вийшла заміж у 1994 році. У Рулофс і Саакашвілі два сина: 21-річний Едуард і 11-річний Ніколоз.


В останні роки Руфолс живе в Тбілісі разом з молодшим сином, старший навчається в США.


Як повідомляв ONLINE.UA,  за результатами підрахунку голосів на парламентських виборах в Грузії бар'єр в 5% подолали три партії: провладна "Грузинська мрія", опозиційний "Єдиний національний рух", створений екс-президентом Міхеілом Саакашвілі, а також проросійський "Альянс патріотів Грузії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?