Ярош розповів, чи збирається він створювати партію
Категорія
Політика
Дата публікації

Ярош розповів, чи збирається він створювати партію

Ярош розповів, чи збирається він створювати партію
Джерело:  online.ua

Народний депутат України Дмитро Ярош

заявив, що створена ним Державницька ініціатива Яроша (ДІЯ) цілком може трансформуватися в партію, оскільки її членами є люди, охочі реалізуватися в політиці.


Про це Ярош сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Я дав своє ім'я хлопцям покористуватися - нехай хлопці покажуть. Я не хочу, щоб це була організація Яроша. Не тільки за назвою, а й по суті. Є люди, які хочуть реалізовуватися в політиці - у нас, в нашому середовищі, частково, в тому числі, і серед тих хлопців, які воюють і зараз. Он комбат "Червень" (командир 8 окремого батальйону Української добровольчої армії) - з нього ж чудовий політик! З комбата "Чорного" (командир 5 окремого батальйону УДА) не вийде політик , а з "Червня" - вийде. Ось ці люди - можуть. Їх бажано завести у Верховну Раду, і вже там вони зможуть впливати на всі процеси", - сказав він.


У той же час Ярош зазначив, що йому самому в Верховній Раді нецікаво.


"А мені там нецікаво. На відміну від них. Багато хороших хлопців є. Той же "Богема", Андрій Шараскін, волонтер зі Львова, Олена, яка займається львівським центром ДІЯ, інші... Є дуже хороший кістяк. З таких людей еліта і повинна формуватися. Вони всі на війні себе проявили. Це дійсно жертовні люди - мудрі і шляхетні. Коли таких людей завести в структури влади - тоді і буде толк. Але, в основному, у нас туди заходять жадібні злодії і всяка мерзота", - підкреслив нардеп.


Він також уточнив, що в створеній ним Державницькій інціатіві Яроша він виступає в якості радника.


"Це буде завдання ДІЯ. Ми різні формати розглядаємо. Я зараз там - в якості радника: даю поради, поправляю, направляю. Але зараз це громадська організація, яка вже структурована практично по всій Україні. Ми ведемо переговори з різними середовищами, причому, вкоріненими такими. Зараз ось, наприклад, з Асоціацією фермерських господарств (або якось так вона називається), яка об'єднує 50 000 таких господарств. Вони звертають увагу на мене, тому що думають, що я - політичний лідер, і ми з ними говоримо про всякі речі", - сказав політик.


За його словами, якщо поєднати фермерські організації, АТОшників, волонтерів, частину "Правого сектора" - вийде хороша команда.


Водночас Ярош відзначає, що йому більше до душі громадська організація, ніж політсила, тому що вона може об'єднати націю.


"Правда, я до сих пір сумніваюся, чи перетворювати її на партійний проект. Все-таки мені ближче те, про що я говорив: створити саме такий рух. Тому за часів нестабільності, за часів потужних потрясінь - і геополітичних, і внутрішніх - партії не об'єднують суспільство. Партія - це завжди лише частина суспільства. І ця партійна метушня, гризня не дає об'єднати націю. Власне, бажано б рух, різні суспільні верстви об'єднував би. Різних інтелектуалів. Тому одразу ж було Слово - тут же нікуди не дінешся... Навіть люди, які є якимись моральними лідерами нації, в цей рух би прийшли", - сказав політик.


На питання, чи балотуватиметься він в Раду на наступних виборах, Ярош відповів: "Хлопці - будуть. А я подивлюся. Оскільки у Верховній Раді зараз нічого робити. Сиджу там, як не знаю що".


За його словами, в кожній фракції є договорняки, тому він не хотів би бути їх членом, але в той же час позафракційні нардепи мало на що впливають.


"Маючи фракцію, ще можна займатися політикою. Тоді важіль впливу на ситуацію з'являється, і теоретично можна щось робити, щось міняти. Але я ж розумію, що це все одно не моє. Я ж бачу, як діють фракції. Бачу всі ці договорняки. У них гранату хочеться кинути - а вони між собою домовляються", - сказав Ярош.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Дмитро Ярош: російська імперія повинна бути знищена як явище.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?